Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z karkówki"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 154
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 154
Składniki
60 min • Porcja 178 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 4 porcje
Karkówkę kroję w plastry (ok. 2 cm), lekko rozbijam mięso. marynaty łączę razem, zalewam karkówkę, mieszam dokładnie, by marynata pokryła każdy plaster mięsa.
Odstawiam mięso na ok. 2 godzin do lodówki pod przykryciem, a najlepiej na całą noc.
Przed pieczeniem pieczarki obieram, kroję w plasterki, układam na mięsie, wcześniej ułożonym w blaszce lub w naczyniu żaroodpornym.
Mięso piekę ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. W połowie pieczenia przekręcam karkówkę na drugą stronę.
Danie podaję z ulubionymi dodatkami.
<strong>Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Kobieta i życie