Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka z indyka w śmietanie"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 679
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 147
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 79
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 679
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 147
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 79
Składniki
Filet opłucz, osusz, pokrój na niewielkie kawałeczki. Warzywa (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, opłucz. Cebulę oraz czosnek posiekaj, resztę warzyw pokrój w kosteczkę.
W garnku rozgrzej masło. Wrzuć kawałeczki mięsa, cebulę i czosnek. Smaż chwilę. Dołóż gałązki tymianku i szałwii oraz pozostałe warzywa. Wszystkie zalej winem oraz bulionem.
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 35 minut. Pod koniec gotowania wlej śmietanę. Potrawkę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe danie posyp natką.Źródło: Tina