Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy podana na ciepłą kolację. Polecam
nóż, deska, patelnia, ręcznik papierowy,
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 44
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 44
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Filet z indyka oczyścić, osuszyć i pokroić w większe kawałki. Następnie dobrze natrzeć przyprawami. ( można użyć swoich ulubionych). Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce, w między czasie obrać cebule , przekroić na połówki i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać oleju , włożyć przygotowany filet i podpiec do zrumienia. Na drugiej większej i głębszej patelni rozgrzać 2 - 3 łyżki oleju, na całym spodzie rozłożyć cebulę. Włożyć podsmażonego indyka , zalać bulionem i dusić na małym ogniu pod przykryciem do rozpadu cebuli i miękkości mięsa. Można potrawkę zagęścić dodając pokrojoną w drobną kostkę kromkę chleba. Gotową potrawkę posypać posiekanym koperkiem lub natka pietruszki. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem, z ugotowanym makaronem czy ziemniaczkami. Smacznego
Potrawka gotowa.