Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 134
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 358
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 170
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 134
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 358
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 170
Składniki
mięso mielimy i smażymy na niewielkiej ilości oleju,przekładamy do rondelka i dodajemy przyprawy
warzywa obieramy i płuczemy
pokrojone pieczarki smażymy na maśle, dodajemy do mięsa
pora kroimy w paseczki, cebulę,marchewkę, czosnek i selera w kostkę
smażymy i dokładamy do rondelka
do całości podlewamy nieco wody, dodajemy dwie solidne łyżki pasty z suszonych pomidorów. Dusimy do miękkości warzyw, ja zawsze sprawdzam marchewkę, jakieś 20 minut.
Pod koniec zaprawiamy śmietaną. Podałam z makaronem, było przepyszne:)
Smacznego:)