Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka kokosowa z kurczakiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Składniki
Fasolkę oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Mięso umyj, potnij w paseczki. Kalafior oczyść, podziel na różyczki, wymocz, osusz. Chili oczyść z pestek, pokrój w plasterki. Czosnek i imbir obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej olej. Kilka krążków chili odłóż do dekoracji, resztę wrzuć na gorący tłuszcz. Dodaj czosnek oraz imbir. Oprósz curry. Smaż chwilę, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wtedy dołóż mięso. Smaż je 2–3 minuty. Zalej bulionem. Dołóż wiórki kokosowe oraz fasolkę szparagową. Dolej śmietanę. Gotuj ok. 25 minut. Gotowe danie przypraw sokiem z limonki oraz solą, pieprzem i curry. Udekoruj plasterkami chili oraz listkami kolendry (ew. natki).Źródło: Tina