Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe kotleciki w aromatycznym sosie porowym.
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 100
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6598
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 164
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1227
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5713
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 100
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6598
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 164
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1227
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5713
Składniki
1. Mięso bardzo drobno kroimy, dodajemy starty na tarce o dużych oczach ser, wbijamy jajka, wsypujemy mąki, następnie dodajemy majonez i doprawiamy solą oraz papryką. 2. Dokładnie mieszamy, robimy duże kotlety i rozpłaszczamy. 3. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
4. Po usmażeniu układamy w naczyniu.
5. Pozostał nam do zrobienia sos. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojonego w krążki pora i dusimy. Doprawiamy pieprzem, solą, tymiankiem i łączymy z musztardą oraz śmietaną. 6. Sosem z porem polewamy kotleciki.
7. Smacznego.