Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidory po meksykańsku: z jajkami sadzonymi"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Cebulę i papryczkę posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj czosnek i smaż jeszcze chwilę. Wrzuć obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, sól, pieprz i chwilę podduś.
Całość ułóż na dnie żaroodpornego, posmarowanego olejem naczynia, zrób dookoła wyższą obwódkę i wbij jajka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150oC i piecz, aż jajka się zetną. Możesz podawać na meksykańskich plackach (tortillach) lub naleśnikach.
280 kcalŹródło: Takie jest życie