Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowe romby"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 521
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 521
Składniki
Pomidory starannie umyj, osusz, a następnie pokrój je na plasterki. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na romby.
Każdy romb posmaruj przecierem pomidorowym i lekko podpiecz w 180°C. Ser mozzarella pokrój w plasterki.
Na podpieczonych kawałkach ciasta ułóż plasterki sera, a na nich plastry pomidora. Posyp suszonymi ziołami. Pomidory posyp lekko sezamem. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz ok. 15 min. Romby podaj z listkami bazylii.Źródło: Świat kobiety