Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidorowa tarta z mozzarellą"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5339
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5339
Składniki
Płat francuskiego ciasta rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze ok. 20 minut. W tym czasie cukinię umyj, wytrzyj, potnij na bardzo cienkie paseczki (najłatwiej zrobisz to nożem szczelinowym do obierania warzyw).
Plasterki cukinii włóż na chwilę do wrzącej wody, wyjmij i przelej na sitku zimną wodą, dokładnie osącz. Pomidorki umyj, wytrzyj, pokrój na połówki.
Płat ciasta złóż kilkakrotnie. Połóż na stolnicy lekko oprószonej mąką. Rozwałkuj na owalny placek. Wylep nim formę wyłożoną pergaminem. Na cieście rozłóż warzywa oraz kawałeczki sera mozzarella.
Tartę oprósz solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Skrop oliwą. Piecz ok. 20 minut w temp. 200°C. Posyp listkami bazylii.Źródło: Naj