Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowa tarta tatin"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 97
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 330
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 97
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 330
Składniki
Pomidory umyj i po usunięciu szypułek przekrój na pół. Następnie podsmaż na rozgrzanej oliwie. Pomidorkami wyłóż dno okrągłej formy do tart lekko wysmarowanej olejem i posypanej pieprzem. Skrop octem balsamicznym i roztopionym masłem. Ciasto rozwałkuj i przytnij do obwodu formy plus 3 cm.
Połóż je na pomidorach, podwijając brzegi pod spód. Lekko dociśnij i nakłuj ciasto w kilku miejscach. Wstaw formę do piekarnika i piecz około 25 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw na 5 minut. Na wierzchu formy połóż talerz i jednym, zdecydowanym ruchem obróć formę. Tartę udekoruj listkami bazylii.Źródło: Na żywo