Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorki z mozzarellą"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 56
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2952
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 307
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 56
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2952
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 307
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Pomidorki opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, pozostaw w całości. Kuleczki mozzarelli osącz z zalewy. Opłucz gałązki bazylii, poodrywaj listki. Osusz je. Bagietkę pokrój na małe kawałki.
Przygotuj 30 patyczków lub ozdobnych wykałaczek. Kolejno nadziewaj po kuleczce mozzarelli, po jednym pomidorku i listku bazylii. Powstałe koreczki powtykaj w kawałki bagietki. Całość skrop sosem balsamicznym, oprósz pieprzem.
czas ok. 15 min; porcja – 80 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety