Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polenta zapiekana ze szpinakiem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 70
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1697
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 70
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1697
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Składniki
W garnku zagotuj 3 szkl. wody i mleko. Posól do smaku. Wsyp kaszkę. Zagotuj energicznie mieszając. Zmniejsz płomień i gotuj dalej, aż masa zgęstnieje. Uważaj, aby polenta nie przywarła do dna garnka. Gorącą kaszkę rozsmaruj na półmisku. Wystudź. Wstaw na godzinę do lodówki. Szpinak opłucz, mozzarellę pokrój w plasterki.
Zastygniętą polentę pokrój na kwadraty. Ułóż w formie wyłożonej pergaminem. Na każdej kostce kaszki połóż szpinak i plasterek mozzarelli. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Zapiekaj 15–20 minut. Danie udekoruj kawałkami dymki, połówkami pomidorków oraz oliwkami.Źródło: Naj