Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki z pieczarkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 217
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 217
Składniki
Grzyby suszone przepłucz wodą. Zalej szklanką wrzątku i gotuj ok. 15 minut. Odcedź i zmiksuj. Pieczarki umyj, delikatnie osusz, pokrój na plasterki i podsmaż na suchej patelni. Gdy ściemnieją, dodaj masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, posól. Smaż ok. 5 minut. Zdejmij z patelni.
Mięso umyj i pokrój na plastry szerokości 1,5 cm. Rozbij je trzonkiem noża, posól i podsmaż na patelni po smażeniu pieczarek po 2-3 minuty z każdej strony. Wlej brandy i odparuj na dużym ogniu. Wlej śmietankę, dołóż grzyby i pieczarki.
Zmniejsz ogień, dodaj sos sojowy, przyprawy, natkę i wymieszaj. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Podawaj z kluseczkami.
Polędwiczki będą równie kruche, jeśli spryskasz je przed smażeniem kilkoma kroplami soku z cytryny.Źródło: Naj