Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina lubi drób, więc polędwiczki podane z kluskami śląskimi i buraczkami zostały spałaszowane błyskawicznie. Samo mięso jest kruche i bardzo smaczne. Serdecznie polecam.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Mięso umyć i przełożyć do miseczki. Przygotować marynatę. Polać nią polędwiczki. Wymieszać i dać do lodówki najlepiej na cała noc. Następnego dnia dodać do mięsa pokrojoną w piórka cebulę i jabłka pokrojone w ósemki. Całość przełożyć do rękawa foliowego. Umieścić zapełniony rękaw w naczyniu żaroodpornym. Piec w 180 st. C przeszło godzinę. W czasie pieczenia wytworzy się sos. Można go zagęścić mąką, ale i bez tego jest smaczny.