Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne, smaczne i szybkie danie. Ilość potrzebnych składników jest orientacyjna
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na plastry ok. 1 cm. Plasterki można lekko rozbić tłuczkiem. Posypać ulubionymi przyprawami (u mnie gotowa przyprawa do indyka). Odstawić na 10 min. Po tym czasie obtoczyć mięso w mace i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na małym ogniu na rumiano z każdej strony. Gdy mięso będzie usmażone, zdjąć je z patelni.
Sos: śmietanę wymieszać z 2-3 łyżkami mąki, dodać posiekany koperek (ilość zależy od upodobania) oraz przyprawy używane do mięsa. Dolać pół szklanki wody i wszystko razem wymieszać. Wylać na patelnie, na której smażyło się mięso i zagotować. Do sosu włożyć opieczone mięso i chwilę razem poddusić. W razie potrzeby doprawić sos według uznania.
W wersji leniwej nie trzeba ściągać mięsa z patelni ale wówczas możliwe jest odejście panierki od mięsa co nie wygląda zbyt efektywnie;) Smacznego:)