Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W prostocie siła ;) Polędwiczka wieprzowa nie potrzebuje żadnego sosu. Smażona z odrobiną tylko przypraw jest nad wyraz smacznym daniem.
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 181
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jes...
Odsłon: 123
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 56
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 355
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 181
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jes...
Odsłon: 123
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 56
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 355
Składniki
polędwiczkę czyścimy z błony i kroimy na 1-1,5 cm plastry. Lekko rozbijamy uderzając na płasko szerokim nożem. Solimy.
na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy polędwiczki około 2-3 minuty z każdej strony. Wlewamy ocet, dodajemy szałwię i smażymy jeszcze chwilę do odparowania octu. Wkładamy łyżkę masła. Gdy masło się roztopi - polędwiczki gotowe. Nie można ich przesmażyć, żeby nie stały się twarde, ale nie mogą być surowe w środku, toż to wieprzowina :) smacznego