Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki wieprzowe z pomidorowym ryżem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 59
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7152
Polecam.
Odsłon: 1666
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 59
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7152
Polecam.
Odsłon: 1666
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 30 minut
Cebulę obrać, posiekać. W garnku rozgrzać łyżeczkę oleju. Wrzucić cebulę i zeszklić ją. Dodać ryż oraz koncentrat pomidorowy. Wlać bulion warzywny. Wymieszać. Doprowadzić całość do wrzenia, a wtedy zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem około 20 minut.
Pomidor umyć, wytrzeć, przeciąć na pół. Odkroić 2 duże plasterki ze środka. Pozostały miąższ pokroić w niedużą kosteczkę. Tymianek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, posiekać.
Mięso oczyścić, opłukać, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem. Medaliony posypać solą i pieprzem. Resztę oleju rozgrzać, kłaść medaliony i smażyć 3 minuty. Często obracać, aby mięso z obu stron ładnie się zrumieniło.
Na każdym medalionie położyć po plasterku pomidora i mozzarelli. Posypać posiekanym tymiankiem i smażyć jeszcze około 3 minut. Kosteczki pomidorów wymieszać z ryżem. Przyprawić go do smaku solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do medalionów.Źródło: Życie na gorąco