Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki wieprzowe krojone i podsmażone, a potem duszone z pieczarkami i cebulą
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 164
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 164
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Składniki
Pokroić polędwiczki na dość grube plastry, trochę potraktować tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i partiami podsmażyć z obu stron; przełożyć do garnka czy rondla. Pokroić cebulę w kostkę, podsmażyć na złoto, dorzucić do polędwiczek Obrać i pokroić pieczarki, podsmażyć, dodać do polędwiczek. Do rondla z polędwiczkami dodać trochę wody, dusić około 30-40 min na niewielkim ogniu Na koniec doprawić solą, można dorzucić trochę natki.