Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne mięsko w towarzystwie wyrazistego sosu musztardowego. Danie nie tylko smaczne, ale i sycące. Polecam!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 289
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 264
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 289
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 264
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.Pomidory myjemy, kroimy na połówki. Polędwiczki myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy w plastry o grubości 1 cm. Mięso oprószamy białym pieprzem, obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu (mieszanina oleju i masła), pod koniec smażenia solimy. Lekko zrumienione polędwiczki zdejmujemy z patelni. Na tłuszczu pozostałym z obsmażania mięsa rumienimy cebulę i czosnek pokrojone w w drobną kosteczkę. Czosnek można też przecisnąć przez praskę, jeżeli tak wolicie. Podsmażone warzywka zalewamy śmietanką, solimy, dodajemy musztardę. Sos doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego sosu wkładamy polędwiczki, całość dusimy 10 minut na wolnym ogniu. Polędwiczki podajemy z makaronem, sosem musztardowym i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego.