Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwiczki w zielonej skorupce"
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 113
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 55
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 113
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 134
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 113
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 55
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 113
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 134
Składniki
Polędwiczki umyj, wytrzyj do sucha, natrzyj solą oraz pieprzem. Szybko obsmaż na oleju ze wszystkich stron. Zioła opłucz, osusz, odłóż trochę do dekoracji, a resztę posiekaj.
Migdały zrumień na suchej patelni, przestudź, drobno posiekaj, wymieszaj z ziołami, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz skórką z cytryny. Dodaj jajko oraz żółtko Dolej oliwę. Masę przypraw solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Polędwiczki oblep przygotowaną masą. Owiń folią aluminiową. Ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz ok. 35 minut. Po upieczeniu polędwiczki studź chwilę w folii. Potem odwiń, pokrój w plasterki. Udekoruj resztą ziół i ew. pomidorami.Źródło: Tina