Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad prosty i szybki do zrobienia. Polędwiczki nie wymagają długiej obróbki smażenia. Są delikatne, miękkie w sosie się rozpływają. Zamiast pieczarek można dodać inne grzyby.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Odcinam błonę biała od polędwicy i wyrzucam, a mięso kroję na plastry 1,5 cm, delikatnie rozbijam dłonią, posypuje sola, pieprzem i odstawiam na 30 minut.
Polędwice przesmażam na patelni z każdej strony po dwie minuty na oleju.
Cebulę pokrojoną smażę na oleju, dodaję pokrojone pieczarki i dalej smażę.
Do mięsa,dolewam przecier , dodaję pieczarki i duszę jeszcze chwile, doprawiam , posypuję koperkiem.