Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie przygotowuje się szybko i bardzo prosto. Polecam na różne uroczystości lub niedzielny obiad.
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1895
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1895
Składniki
1. Mięso oczyszczamy z błonek, kroimy w plastry i lekko dłonią rozbijamy. Wlewamy sos sojowy, solimy, mieszamy i odstawiamy na godzinę. 2. Po tym czasie każdy kawałek mięsa panierujemy w sosie myśliwskim i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
3. Na drugiej patelni typu Wok lub brytfannie gotujemy 2 szklanki wody. Mięso przekładamy do wody i gotujemy do chwili, kiedy będzie miękkie. 4. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obraną i drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i w pół plasterki ogórki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Na koniec mięso łączymy z grzybami, chwilkę gotujemy. 6. Danie gotowe. 7. Smacznego.