Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nowego przepisu na polędwiczki? Koniecznie musisz wypróbować przepisu poniżej, jest to wspaniały przepis na danie obiadowe. Moja rodzina zawsze się nim zachwyca.
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 213
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 365
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 65
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 213
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 365
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 65
Składniki
1. Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, papryczki oczyszczam z nasion, kroję w paseczki. Warzywa smażę na rozgrzanym oleju. Dodaję cukier, smażę do chili rozpuszczenia się cukru. 2. Następnie sos sojowy mieszam z wodą, wlewam do warzyw, wsypuję paprykę ostrą, słodką, pieprz, gałkę muszkatołową, chwilę smażę, zestawiam z ognia i łączę z musztardą oraz ketchupem.
3. Polędwiczki kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą. 4. W naczyniu żaroodpornym układam na przemian warstwy z mięsa oraz sosu, zaczynam od sosu i kończę na polaniu mięsa sosem. 5. Piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C pod przykryciem.
6. Danie gotowe, podaję z ziemniakami i surówka. 7. Smacznego.