Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki wieprzowe w diabelskim sosie z zielonego pieprzu. Sprawdzą się na odświętny obiad. Mięso duszone w sosie wychodzi niesamowicie kruche i delikatne, pieprzowy sos ciekawie podkręca jego smak i nadaje ostrości. Przepis pochodzi z 576 odcinka programu "Rączka gotuje", gdzie Remigiusz Rączka odwiedza Podzamcze w Rabsztynie i gotuje z tamtejszym szefem kuchni.
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 21
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85394
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 141
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 173
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 580
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 21
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85394
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 141
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 173
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 580
Składniki
Ząbki czosnku obierz i pokrój w drobną kostkę.
Polędwiczkę wieprzową pokrój w równej grubości plastry. Każdy z nich rozbij delikatnie tłuczkiem. Mięso oprósz solą i pieprzem, natrzyj czosnkiem. Następnie mięso obtocz w mące.
Obtoczone w mące kawałki mięsa obsmaż po 2-3 minuty z każdej strony na patelni z rozgrzanym olejem. Następnie odlej tłuszcz z patelni.
Podsmażone polędwiczki wieprzowe zalej śmietanką 30%, dodaj zielony pieprz marynowany. Sos dopraw solą i pieprzem. Na koniec wlej 2 łyżki likieru pomarańczowego lub sok wyciśnięty z połówki pomarańczy. Polędwiczki podduś w sosie przez kolejne 4 minuty.
Polędwiczki w diabelskim sosie podawaj z ulubionymi dodatkami.