Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki na słodko"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 23
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 117
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6636
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1275
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 23
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 117
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6636
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1275
Składniki
Polędwiczki umyj i wytrzyj papierowym ręcznikiem. Natrzyj je solą czosnkową, pieprzem, cukrem, rozmarynem, papryką i cynamonem. Skrop oliwą i odstaw na około 30-40 minut.
Tak zamarynowane polędwiczki ułóż na grillu lub włóż do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piecz ok. 15-20 minut (sprawdzaj, czy nie robią się zbyt przypieczone).
Śliwki umyj, przekrój na pół i wyjmij pestki. Posyp je odrobiną cukru i cynamonu. Odłóż śliwki na 10 minut, a następnie ułóż je na polędwiczkach w połowie ich pieczenia.
Danie możesz podawać z ryżem jaśminowym lub z pieczoną bagietką z masłem czosnkowym.
<strong>Czas: 40 min., porcja = 400 kcal.</strong>Źródło: Kurier TV