Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki miodowo-ziołowe"
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 86
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 95
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 86
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 95
Składniki
Polędwiczkę umyj i osusz, po czym usmaż na mocno rozgrzanym oleju.
Miód wymieszaj z sokiem pomarańczowym, solą, pieprzem oraz posiekaną drobno natką pietruszki.
Podsmażoną polędwiczkę przełóż do naczynia żaroodpornego i posmaruj ziołowo-miodową zaprawą. Wstaw na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Po kwadransie podlej bulionem.
Gotowe mięso pokrój w plastry. Danie podawaj z młodymi ziemniakami i surówką.
<strong>Przepis nadesłała: Monika Janosz</strong>Źródło: Kurier TV