Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste do przyrządzenia danie. Polecam :)
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 153
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 153
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
Polędwiczki kroimy w szersze plastry, spłaszczamy każdy ręką, obsmażamy z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju.
W rondlu rozgrzewamy rondel, podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Kiedy cebulka się zeszkli wkładamy podsmażone polędwiczki i dusimy pod przykryciem, na wolnym ogniu, 20 minut. Po tym czasie dodajemy musztardę i dusimy jeszcze 10 minut. Na koniec lekko solimy i pieprzymy. Podawać z kluskami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty.