Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad polecam polędwiczkę wieprzową w sosie meksykańskim. Można ją podać z makaronem, ryżem czy pieczywem. Danie smaczne i sycące.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 32
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 294
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 43
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85577
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 155
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 32
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 294
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 43
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85577
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 155
Składniki
Polędwiczkę myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy na plastry ok 1 cm. Lekko rozbijamy. Każdy plaster oprószamy solą i pieprzem
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy polędwiczki po 2-3 minuty z każdej strony, aż delikatnie się zarumienią
W naczyniu np typu wok lub w głębszej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim do zeszklenia pokrojoną w półplasterki lub drobniej cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty czosnek i chwilkę smażymy
Do cebuli dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę i chwilę razem smażymy
Do warzyw dodajemy passatę. Zagotowujemy, Dodajemy odsączone: kukurydzę i czerwoną fasolę oraz przekładamy do niego podsmażone plastry polędwiczki. Mieszamy i gotujemy razem ok 20 minut
Doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą czerwoną papryką
Podajemy z ryżem lub makaronem