Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwica wołowa z żurawinową peperonatą"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 100
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6598
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 164
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1228
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5715
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 100
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6598
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 164
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1228
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5715
Składniki
Paprykę oczyść z nasion i pokrój w większe kawałki. Włóż je do brytfanny wyłożonej papierem do pieczenia i skrop olejem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 220° C do miękkości. Następnie zdejmij z niej skórkę i pokrój.
Cebulę, czosnek i papryczkę chili pokrój w plasterki. Podsmaż na patelni na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj żurawinę i wlej bulion. Dopraw cukrem i solą. Duś przez 10 minut.
Kawałki upieczonej papryki wymieszaj z żurawiną i listkami oregano. Pod koniec wrzuć startą skórkę z umytej pomarańczy i podgotuj.
Mięso posól i dopraw pieprzem. Obsmaż na patelni na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Przygotuj do pieczenia (patrz poniżej).
Podawaj z peperonatą.Źródło: Na żywo