Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli wołowiny. Dla dorosłych: mięso podczas smażenia możesz podlać czerwonym wytrawnym winem.
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 25
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 528
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 194
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15470
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 25
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 528
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 194
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15470
Składniki
Plastry polędwicy zawiń w plastry boczku, końce zepnij wykałaczką. Na mocno rozgrzane masło na patelni połóż mięso. Smaż ok. 1 minutę z każdej strony, a następnie posól, po czym smaż dalej na mocnym ogniu przez ok. 2,5 min.(aż mięso puści sok), przewróć i ponownie posól i smaż jeszcze 1 minutę. Wyłącz ogień i zostaw mięso na patelni na kolejną minutę. Na koniec połóż mięso na folii aluminiowej, podlej bulionem, zawiń i włóż jeszcze na 5 minut do rozgrzanego piekarnika.
Z gotowego mięsa wyjmij wykałaczki. Podawaj z wybranym sosem np. pieczeniowym.