Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podudzia z tymiankową nutą"
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 163
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 15189
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 42
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 163
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 15189
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 42
Składniki
Podudzia opłucz, osusz. Czosnek obierz, posiekaj, natrzyj nim mięso. Posyp je solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Papryki rozetnij, oczyść, strąki opłucz, pokrój w paseczki. Cebule obierz, potnij w plasterki.
Na patelni rozgrzej olej, zrumień na nim mięso. Dodaj cebule i papryki. Podlej bulionem oraz winem. Duś ok. 30 minut. Przypraw do smaku. Gotowe danie posyp posiekanym świeżym tymiankiem.Źródło: Naj