Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad - kurczak marynowany w jogurcie z dodatkiem curry. Pyszny, rozpływający się w ustach, z idealnie chrupiącą skórką. Pieczony w piekarniku - minimum roboty, maksimum smaku:)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 47
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 850
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 47
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 850
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Podudzia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Umieścić w dużej misce, obsypać przyprawami, nie żałować przyprawy curry, na to wlać jogurt naturalny i dokładnie obtoczyć w nim każde podudzie. Włożyć 2 -3 ziarenka ziela angielskiego. Tak przygotowanego kurczaka włożyć do lodówki na 2-3 godziny ( można na noc).
Udka rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać jeszcze szczyptą papryki, delikatnie skropić oliwą i piec przez około godzinę w temp. 170 st.
Podawać z ziemniaczkami i ulubiona surówką .