Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy sposób przygotowania pysznego mięska jakim są podudzia z kurczaka. Na pewno każdy ma swój wypróbowany przepis, ale ja chciałam podzielić się moim prostym przepisem . Podudzia wychodzą bardzo smaczne, mięsko mięciutkie i kruche. Polecam
miska, ścierka, ręcznik papierowy, patelnia, widelec,
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 156
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 156
Składniki
Podudzia umyć osuszyć , włożyć do miski , dodać wszystkie przyprawy oraz olej. Wszystko dokładnie wymieszać by podudzia były całe pokryte przyprawami. Zakryć ściereczką i odłożyć w chłodne miejsce na 30 minut , tak by smaki się przegryzły. Po tym czasie rozgrzać olej na głębszej patelni , włożyć udka skórką do góry i na większym ogniu podsmażyć z jednej i drugiej strony. Zmniejszyć płomień gazu i smażyć mięsko do miękkości , podlewając letnią wodą i co jakiś czas przewracając na drugą stronę. Podawać z purée ziemniaczanym i surówką. Smacznego
Przygotowane udka podsmażyć z jednej i z drugiej strony na większym ogniu.
Udka gotowe do podania.
Danie gotowe .