Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników pora i aromatycznych potraw
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 20
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 34
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 92
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 20
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 34
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 92
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.Następnie dusimy z mlekiem(ilość wg uznania) i dodajemy mielony kminek.Mieszamy i wykładamy na żaroodporne naczynie.
Pory obgotowujemy w osolonej wodzie ok 10-15 min.odsączamy z nadmiaru wody i przestudzamy.
Każdego pora owijamy w plaster szynki,potem w plaster sera i znów w plaster szynki.
Tak owinięte pory układamy na ziemniakach jeden przy drugim i posypujemy suszonym tymiankiem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok 180-200 st na ok 15-20 min Smacznego.