Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podgrzybki marynowane"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 70
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1698
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 70
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1698
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Składniki
30 min • Słoiczek 80 kcal • Koszt słoika ok. 2 zł • Przepis na 6 słoików.
Grzyby czyszczę, odcinam trzony, kapelusze podgrzybków dokładnie opłukuję. Wrzucam grzyby na osolony wrzątek, gotuję 10 minut. Wylewam na sito, osączam, studzę. Napełniam nimi słoiczki.
Zagotowuję 400 ml wody z przyprawami, papryką pokrojoną w paski i cebulą pokrojoną w krążki. Dodaję ocet, zagotowuję. Gorącą marynatą zalewam grzyby, dodaję też przyprawy i warzywa z marynaty.
Słoiki zamykam. Takie podgrzybki w zalewie można też pasteryzować, co zwiększy trwałość przetworów.Źródło: Kobieta i życie