Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyśmienita na ciepło i także na zimno!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 827
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 525
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 827
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 525
Składniki
Wyciągamy kości z kurczaka.
Kroimy w kostkę bułki , mięso obrane z kości, jajka i mleko + trochę kucharka (według uznania). Mieszamy i zostawiamy na chwilę żeby bułki zrobiły się miękkie. możemy dodać więcej lub mniej mleka: bułki mają być nasączone mlekiem ale nie rozmokłe.
Nadziewamy kurczaka. Zaszywamy lub spinamy wykałaczkami. Smarujemy olejem i posypujemy przyprawami. Pieczemy przez 1,5 h. Najpierw przez 20 minut w 180 stopniach następne 20 w 160 i później w 140 do końca. Uchylamy piekarnik i zostawiamy jeszcze przez chwilę żeby nadziewka "doszła".
Smacznego !!! :)