Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatycznie i soczyste danie. Idealne na niedzielny obiad.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 906
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 906
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Składniki
Mięso kroimy w około centymetrowe plastry. Dodajemy przyprawy i dokładnie obtaczamy w nich mięso.
Kapustę kroimy w plastry, a następnie każdy plaster na pół. Naczynie żaroodporne smarujemy 1 łyżeczką masła. W tak przygotowanym naczyniu układamy na przemian plastrami mięso i kapustę.
Na wierzchu przekładańca mięsno - kapuścianego układamy pokrojone w plastry masło.
Tak przygotowane mięso z kapustą przykrywamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 60-70 minut. Podajemy zaraz po upieczeniu z ziemniaczkami posypanymi koperkiem. Smacznego !!!