Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Plastry kaczki w jabłkach"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Patelnię lekko rozgrzej, włóż filety z kaczki skórą do dołu. Smaż, aż skórka się zrumieni. Następnie mięso oprósz solą i pieprzem, przewróć na drugą stronę. Zwiększ płomień i smaż dalej przez 20 minut. Pod koniec wlej sok jabłkowy i wino. Cebule obierz, potnij na cząstki. Jabłka umyj pokrój na cząstki. Wytnij środki z pestkami. Miąższ jabłek skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał.
2. Zioła opłucz, osusz. Majeranek i tymianek posiekaj. Usmażone filety z kaczki zdejmij z patelni, zawiń w folię aluminiową, aby nie wystygły. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podduś jabłka i cebule. Dołóż gałązkę rozmarynu i posiekany tymianek oraz majeranek.
Sos gotuj jeszcze kilka minut. Potem zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody. Przypraw solą i pieprzem. Filety potnij w plasterki. Włóż do sosu, podgrzewaj razem kilka minut.Źródło: Naj