Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki ziemniaczane z gulaszem"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 302
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 302
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Podsmaż na maśle pokrojone papryki, cebulę i mieloną paprykę (2-3 minuty). Dodaj przecier i podsmaż. Dodaj mięso i bulion, wymieszaj, duś 60 minut.
Ziemniaki wymieszaj z kapustą, jajkami i mąką. Przypraw do smaku. Smaż placki na mieszance masła i oliwy. Podawaj ze śmietaną oraz z gulaszem, posypanym natką.
Zanim wymieszasz starte ziemniaki z pozostałymi składnikami, warto odlać wodę, która się wydzieli. Placki będą miały wtedy bardziej zwartą konsystencję.Źródło: Olivia