Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do wykonania placuszki wzbogacone o dodatek cukinii i koperku.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, wsypujemy posiekany koperek i mieszamy całość.
Do oddzielnej miseczki ścieramy obrane ziemniaki (na tej samej grubości oczek) i odciskamy je z soku.<br /> Odciśnięte ziemniaki dokładamy do cukinii.
Do tak przygotowanych składników wbijamy jajko i dodajemy mąkę pszenną i skrobię. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Mieszamy
Tak przygotowane ciasto smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do uzyskania złotego koloru.