Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placuszki z truskawkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 151
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 151
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Składniki
Truskawki umyć, obrać z szypułek. Kilka ładnych zostawić do dekoracji. Połowę pozostałych zmiksować ze śmietaną, posłodzić. Resztę pokroić. Mleko zmiksować z żółtkami, łyżką cukru i cukrem waniliowym, dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Połączyć z białkami ubitymi na sztywno ze szczyptą soli, dodać pokrojone truskawki. Delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Polać placuszki sosem, udekorować truskawkami.
Takie placki można podać jako wykwintne danie – wystarczy, że ułożymy je na liściach rukoli (wtedy sos podajemy osobno).
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium