Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki ziemniaczane ze szpinakiem"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 22
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3757
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 430
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 22
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3757
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 430
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Składniki
Cebulę i ziemniaki obierz. Następnie zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Starte ziemniaki i cebulę wymieszaj z mąką i jednym jajkiem. Dodaj sól, pieprz, majeranek i koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż placki z każdej strony na złoty kolor. Wstaw je do ciepłego piekarnika, aby nie ostygły.
W tym czasie umyj szpinak, odetnij końcówki i przełóż go do rondelka. Dodaj masło i przeciśnięty przez praskę czosnek. Resztę jajek roztrzep z mlekiem, solą oraz pieprzem. Wlej do szpinaku. Całość dokładnie wymieszaj i chwilę podsmaż.
Gorącą masę szpinakową wyłóż na placki ziemniaczane, udekoruj kleksem śmietany i podawaj.Źródło: Na żywo