Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki ziemniaczane z patisonem, pyszne na słodko i na słono.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Składniki
Ziemniaki obrałam ze skórki. Opłukałam je i starłam na tarce na drobnych oczkach. Odcisnęłam je z nadmiaru soku. Patisona obrałam, usunęłam gniazda nasienne. Podobnie jak ziemniaki starłam go na drobnych oczkach na tarce. Po starciu lekko go osoliłam i zostawiłam na kilkanaście minut na durszlaku. Po tym czasie odcisnęłam nadmiar soku. Patisona i ziemniaki przełożyłam do miski. Dodałam jajka, szczyptę soli i mąkę. Wymieszałam na jednolite ciasto bez grudek. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju. Na gorący olej wykładałam porcje ciasta i lekko rozsmarowywałam na cienki placek. Placki smażyłam z obu stron na złoty kolor i wykładałam na talerz nakryty ręcznikami papierowymi, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Placki podawać ze śmietaną i cukrem, z wędzonym łososiem, twarożkiem, lub innymi ulubionymi dodatkami lub bez.