Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak znudzą nam się tradycyjne placki ziemniaczane, możemy dodać do nich inne składniki które wzbogacą smak.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1661
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1661
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Ziemniaki obieramy ścieramy na tarce o małych oczkach, to samo robimy z marchewką i pieczarkami. Cebulkę kroimy w kostkę i rumienimy na tłuszczu, dodajemy do ziemniaków. Następnie dodajemy starty żółty ser, jajko, sól, pieprz, przyprawy, oraz mąkę. Dokładnie mieszamy, smażymy na tłuszczu z obu stron na rumiano. Ja dodatkowo przekładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika na 10-15 minut by doszły. Podajemy z sosem i ulubionymi dodatkami.