Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z cukinią to świetny pomysł na śniadanie, obiad czy też kolację. Placuszki przygotowuje się bardzo szybko i są mega chrupiące i smaczne. Dzieciaki na pewno będą zajadać takie placuszki i szybko znikną z talerza.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 77
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 138
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 77
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 138
Składniki
Ziemniaki i cukinię obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Następnie odlewamy powstałą wodę z warzyw. Do ziemniaków i cukinii dodajemy sól i pieprz. Wbijamy jajko i wsypujemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy kwaśną śmietanę i mieszamy dokładnie do połączenia się składników. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Łyżką wykładamy masę formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz. Smacznego ;)