Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne placki ziemniaczane bez tarcia, z gotowanych ziemniaków super przepis na wykorzystanie pozostałych ziemniaków z obiadu idealne na każdą okazję lub ciepłą kolację najlepiej smakuje podane ze śmietaną.
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 84
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 125
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 84
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 125
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj, przeciśnij przez praskę. Cebulę i czosnek obierz i podsmaż na oleju, dodaj do ziemniaków, następnie dodaj jajko, mąkę oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Z masy ziemniaczanej formuj placuszki i smaż na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Placki podawaj ze śmietaną.
Placki również dobrze smakują podane z sosem pomidorowym.