Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta potrawa staropolska, lubiana nie tylko przez dzieci.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 196
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 196
Składniki
Obrane, umyte ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce.
Dodać jaja, mąkę, sól, wymieszać.
Smażyć racuszki na gorącym oleju, na złoty kolor. Podawać gorące (z cukrem, śmietaną, keczupem, sosem tzatziki, lub innym ostrym). Smacznego.