Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z płatkami owsianymi"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Jajko roztrzepać, wymieszać z kefirem, wodą, dwiema łyżkami oliwy, przyprawić solą i pieprzem. Następnie dodać mąkę kukurydzianą, razową, płatki owsiane oraz zieleninę. Wymieszać wszystkie .
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest za gęste, można wlać nieco wody lub mleka. Ciasto odstawić na 15 minut, aby mąka napęczniała i połączyły się.
Rozgrzać na patelni olej, na gorący tłuszcz wlewać ciasto łyżką, formując z niego placuszki. Obsmażać je po kilka minut z każdej strony.
Placki serwować gorące z sosem pieczarkowym lub z gęstym jogurtem naturalnym i kiełkami, np. słonecznika lub rzodkiewki.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium