Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z mięsem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Ciasto: ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, zmiel. Dodaj jajka, mąkę ziemniaczaną i szczyptę soli, wyrób.
Farsz: cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Mięso zmiel z jajkami na twardo i cebulą. Przypraw do smaku.
Z ciasta uformuj wałek, pokrój na kawałki. Uformuj placuszki. Na połowie ułóż farsz, przykryj placuszkami, zlep. Usmaż na oleju na złoty kolor.
Przepis przysłała Dagmara Mokrzycka z Tarnowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie