Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z kapusty pekińskiej z dodatkiem żółtego sera to fantastyczna, prosta i niedroga propozycja na szybki obiad dla całej rodziny. Placuszki świetnie smakują zarówno na gorąco jak i na zimno z dodatkiem ulubionych sosów.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 53
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 983
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 53
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 983
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Składniki
Umytą i osuszoną kapustę pekińską dość drobno siekamy. Obraną cebulę kroimy w małą kostkę. Opłukany koperek drobno siekamy.
Do miski wrzucamy posiekaną kapustę, cebulę oraz koperek, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, śmietanę oraz makę,wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łączymy. Na końcu do masy wrzucamy starty na tarce żółty ser i jescze raz całość mieszamy. Z gotowej masy formujemy łyżką małe placki i smażymy je na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.